Fora

JAK POKONAĆ TYCH 600 ELO?!?

Sortuj:
Qweksun

Gram w szachy od dawna. Jak nie na chess.com czy innych platformach, to na turniejach w prawdziwym życiu, jak nie na turniejach, to z rodziną, jak nie z rodziną to nawet sam ze sobą jeśli mogę. Większość z nich mam udokumentowanych na filmach i zapisach gry na kartce. Staram się grać 3 dziennie. Łącznie wyjdzie gdzieś 3 tysięcy. Jestem nawet dobrym szachistą. Na turniejach zajmuję miejsca obok 1500 ELO FIDE. Ale nie umiem wygrać z jednymi, i dlatego na chess.com mam tak niski ranking. Z 600 ELO! Ja sobie układam cztery warianty na 10 ruchów, a ten się rusza kuchwa pionem z drugiej strony szachownicy tak z palca wyssanego. TYCH LUDZI SIĘ NIE DA PRZEWIDZIEĆ! Ja podczas gry z nimi wariuję i tracę wszystkie figury z szachownicy, jakby Magnusem Stockfish-Nakamurą byli! CO JEST Z NIMI?!?

M1nio_sz

XD!

swierszczudostajemata

przeciez ty przegrywasz na turniejach

Qweksun

ALE TAKŻE WYGRYWAM PANIE JAK TO ZROBIĆ

Molofinveth
:)
MarekWandalin
Według mnie trzeba grać lepiej niż oni😂
MarekWandalin
Wy to bambiczycie
swierszczudostajemata

+1

swierszczudostajemata

nie xd ja nigdy nie spotkałem jeszcze cheatera

PaperGator4249
Normalne bambiki🫤
PaperGator4249

no akurat tomek/przemek (jak ty k*wa masz na imię) nie jesteś bambikiem jak dla mniegrin

CHESSMOZOS

600 ELO? rel nic ci nie poradze

MaksCZ
WYSTARCZY LEPIEJ GRAĆ POLECAM CZYTANIE ARTYKUŁÓW O TYM I POLECAM GRAĆ W SZACHY ANALIZOWAĆ PARTIĘ
PaperGator4249

aby pokonać tych 600, trzeba zrobić te trzy ruchy:

ruchy czarnych były losowe, ale aby nie przeszkadzały przy 3-ruchowym macie. niestety, w tych warunkach:

nie możemy zrobić 3-ruchowego mata. pierwszy przykład pokazuje, że bp zagraża wb, więc (nawet jeśli zbijemy go wp, ale wtedy bq zbije go) wb musi się cofnąć. drugi mówi, że jeśli wq zbije bp, będzie eliminowana przez bn.

to mój 3-ruchowy mat, ale niestety rzadko można go wykonać.

PaperGator4249

mam nadzieję, że on wam pomoże happy.png

PaperGator4249

k*wa ten 1 przykład dlaczeg nie możemy zrobić 3-ruchowego mata był g*niany, ale i tak to nie będzie 3-ruchowy mat K*DE MOLLLL

PaperGator4249

dobra spadam na drzewo i je ob*sram

mato12357476
Ja już pokonałem 850
Franek_A
Skoro są tak nieprzewidywalni to graj jak wariat
Franek_A
Tak jak oni