XD!
JAK POKONAĆ TYCH 600 ELO?!?
aby pokonać tych 600, trzeba zrobić te trzy ruchy:
ruchy czarnych były losowe, ale aby nie przeszkadzały przy 3-ruchowym macie. niestety, w tych warunkach:
nie możemy zrobić 3-ruchowego mata. pierwszy przykład pokazuje, że zagraża , więc (nawet jeśli zbijemy go , ale wtedy zbije go) musi się cofnąć. drugi mówi, że jeśli zbije , będzie eliminowana przez .
to mój 3-ruchowy mat, ale niestety rzadko można go wykonać.
Gram w szachy od dawna. Jak nie na chess.com czy innych platformach, to na turniejach w prawdziwym życiu, jak nie na turniejach, to z rodziną, jak nie z rodziną to nawet sam ze sobą jeśli mogę. Większość z nich mam udokumentowanych na filmach i zapisach gry na kartce. Staram się grać 3 dziennie. Łącznie wyjdzie gdzieś 3 tysięcy. Jestem nawet dobrym szachistą. Na turniejach zajmuję miejsca obok 1500 ELO FIDE. Ale nie umiem wygrać z jednymi, i dlatego na chess.com mam tak niski ranking. Z 600 ELO! Ja sobie układam cztery warianty na 10 ruchów, a ten się rusza kuchwa pionem z drugiej strony szachownicy tak z palca wyssanego. TYCH LUDZI SIĘ NIE DA PRZEWIDZIEĆ! Ja podczas gry z nimi wariuję i tracę wszystkie figury z szachownicy, jakby Magnusem Stockfish-Nakamurą byli! CO JEST Z NIMI?!?